Nu de putine ori, vizitatorii  junglei amazoniene in cautarea “medicamentului spiritual” Ayahuasca, au fost catalogati de civilizatia vestica drept indivizi in cautare de senzatii tari.

Participantii la o astfel de ceremonie shamanica ce utilizeaza sacramentul Ayahuasca, au fost intervievati in legatura cu  motivele ce i-au impins catre o astfel de experienta si beneficiile percepute in urma ceremoniei.

Contrar caracterizarii drept “turisti psihedelici”, subiectii au argumentat ca motivele principale pentru care au decis sa experimenteze ayahuasca sunt : dezvoltarea personala si psiho-spirituala, vindecarea emotionala, amplificarea perceptiei constiintei sinelui, conectarea cu natura, cu Dumnezeu, cu spiritele plantelor, cu energiile naturii.

Participantii au mentionat si o serie de benificii percepute in urma ceremoniei, printre acestea numarandu-se : amplificarea starii de “aici si acum”, posibilitatea realizarii unui profund proces de introspectie si autoanaliza, accesarea nivelurilor subtile ale mintii, o mai buna organizare a vietii personale, claritate si liniste interioara.

Interviul a fost publicat in cadrul PUBLMED.gov, biblioteca nationala de Medicina din cadrul Institutului National de Sanatate al USA.