Filozofie, Psihologie si Psihedelice

Utilizarea substanțelor psihoactive de către oameni este corelata in mod direct cu nevoia de stimulare externă și internă ca si societate. Am început să ceam generatii în care instinctele animalice pentru supraviețuire nu mai sunt necesare, ne găsim intrând inevitabil într-o eră a supraîncărcării senzoriale. În timp ce evoluăm din ce în ce mai mult, sarcinile noastre fizice necesită din ce în ce mai puțin efort și tehnologia ne face să tânjim după plăcerile ei.
psychedelics1

Ne absorbim în cele mai virtuale realități, în grafică, în muzică și în distracții, sau mai degrabă, distrageri. Dar ca si animale,  simțim că ceva lipsește din toate acestea. O dorință interioară care nu este împlinită. Așadar, ne absorbim în realități co-dependente. Unele pe care noi înșine le-am creat pentru noi, bombardandu-ne mințile cu sunete puternice și imagini luminoase.
Psihedelicele sunt unice, spre deosebire de majoritatea substanțelor psihoactive ce pot provoca dependență, așa numitele “droguri de strada” ce pot induce in persoanele cu un fundament psihologic instabil,  diferite tipuri de psihoză și realități iluzorii, . În majoritatea timpului în care au existat, psihedelicele au fost foarte respectate din perspectiva spirituală. Deținând proprietăți care îi permit omului să se conecteze cu divinul și cu natura și să dobândească o mai bună înțelegere a ceea ce înseamnă să fii o ființă “spirituala”. Și prin știință, este din ce în ce mai clar că aceste plante există pentru a fi explorate de oameni. Am co-evoluat ca ființe în plan fizic și de-abia acum începem să înțelegem cum acești compuși se conectează la receptori deja existenți în creierul nostru cu scopul de a creea conștiința, și prin utilizarea lor, expandarea conștiintei. Dacă este folosită cum trebuie, într-un mod corect, cu cel mai mare respect și un anumit nivel de maturitate, o singură experiență psihedelică poate lumina o minte pe viață.
Toți cei care folosesc substanțe psihoactive încearcă să umple un gol, sau să simtă o experiență pe care creierul lor nu o produce suficient de intens în mod natural. Ahtiați după dopamină și dependenți de adrenalină. Aceasta este știința chimiei creierului. Cu toate acestea, afinitatea oamenilor pentru sentimente, pentru experiențe, și pentru activități recreaționale variază mult de la persoană la persoană și de la creier la creier. Deci nu putem avea o perspectivă asupra științei fără filozofie, așa cum nu putem avea o perspectivă asupra filozofiei fără știință. În orice caz, psihedelicele sunt diferite de orice altă clasă de psihofarmaceutice.article-2537137-1A8BB00900000578-968_634x471

Este o familie cu totul diferită, avand o cu totul altă farmacologie. Este uimitor să studiezi cum un compus așa de similar serotoninei ne permite să creăm “experiente psihedelice”. Un concept care poate fi explicat doar partial de catre știință. Cu ajutorul acestor experiențe psihedelice, permitem neuronilor să creeze conexiuni pe care le-au avut niciodată, declanșând revelații, și inducându-ne mintea în frecvențe de hipnagogice. Permitem crearea unei conexiuni interne profunde cu mediul înconjurător în moduri pe care încă nu le înțelegem, dar o vom face curând.
Mințile noastre plastice se schimbă continuu și descoperim în sfârșit că starea noastră de conștiință este mult mai mult decât o simplă lentilă. Ca ființe conștiente de sine suntem înclinați să ne întrebăm pe noi, de ce avem conștiința  asta? Ce este sufletul? Cine este acest eu care pune întrebările?lsd-mushroom-experience
Înțelegem chimia emoțiilor noastre pană la un anumit punct.    Modul în care sunt conectați și declanșați neuronii și impulsurile    electrice care ne guvernează corpul. Înțelegem într-o oarecare  măsură funcționarea creierului, dar și așa, misterul conștiintei    rămâne nerezolvat. Este conștiința cea care ne permite să ne  punem întrebări despre lumea din jurul nostru iar psihedelicele  sprijină și extind această căutare, așa cum au făcut-o mereu. Într-o lume deformată și întortocheată de dogmă, cei care își deschid ochii trebuie depună eforturi pentru evoluția interioară. Deoarece nimeni nu poate controla căutarea interioară a cuiva.

 

 

Extras, tradus si editat de Manolescu Francisc