LSD-ul Amplifica Raspunsurile Emotionale in Raport cu Stimulii Muzicali

Cel mai recent studiu realizat de Programul Beckley/Imperial pentru Studii Psihedelice a fost publicat astăzi online în Psihofarmacologie, și va fi publicat pe hârtie spre sfârșitul lunii.  Articolul intitulat “LSD-ul Amplifica Raspunsurile Emotionale in Raport cu Stimulii Muzicali” cercetează modul cum afectează LSD-ul răspunsurile muscariaemoționale ale oamenilor in fata muzicii. Muzica este considerată un element important în psihoterapia asistata de psihedelice, deci intelegearea efectelor pe care le poate avea asupra emoțiilor este esențială înțelegerii unui mod de utilizare eficient.
Studiul și-a propus să testeze ipoteza cum că emoțiile trezite de muzică sunt intensificate sub influența LSD-ului, folosind o metodă de studiu placebo-controlat modernă. Zece voluntari sănătoși au ascultat cinci melodii instrumentale diferite în timpul celor două zile ale experimentului, o zi cu placebo urmată de o zi cu LSD, cu un timp de 5-7 zile între ele. Au fost completate evaluări subiective după fiecare melodie și au inclus și o scală analog vizuală(SAV) și o Scală Emoțional-Muzicală Geneva cu nouă elemente(en: GEMS-9). În toate cazurile, rezultatele au demonstrat că răspunsurile emoționale la muzică au fost amplificate de LSD, în special emoțiile “minunare”, “transcendenta”, “putere” și “blandete”.
Rezultatele studiului oferă în sfârșit dovezi științifice care să susțină ipoteza că psihedelicele intensifică emoțiile music provocate de muzică, și oferă susținere empirică indirectă ideii că acest  efect poate fi valorificat în psihoterapia
asistată de psihedelice, chiar dacă sunt necesare cercetări suplimentare  pentru a testa această conexiune directă.
Acest studiu este încă un pas palpitant din studiul nostru în curs de  desfășurare înspre a ajunge la o mai bună înțelegere a efectelor  psihedelicelor, și construirii unei baze de cunoaștere din care  tratamentele asistate de psihedelice se pot dezvolta. Articolul poate fi accesat online aici, chiar dacă din păcate jurnalul nu este cu acces deschis, deci nu este disponibil pe gratis.

 

 

Extras, tradus si editat de Manolescu Francisc