De vorba cu Teal Scott, invatator spiritual si psiholog

“Cannabis a fost utilizat ca si unealta spirituala inca din cele mai vechi timpuri pentru simplul motiv ca este o planta psihoactiva care are abilitatea de a modifica starea de constiinta. Prin alterarea starii de constiinta, este permisa  depasirea restrictiilor perceptiei limitate a starii obisnuite, dand posibilitatea extinderii constiintei dincolo de barierele realitatii fizice (sau 3D).unnamed

     Toate plantele poseda o vibratie unica, iar aceasta vibratie poate invata un nou mod de gandire sau un nou mod de a trai. Cannabis este o ’planta-invatator’  oferind cunoastere despre aspecte precum opunerea rezistentei, unitate, abandon in fata Universului, eliberarea de inhibitii, renuntarea la fricile ego-ului, iluzia realitatii fizice, momentul prezent.

     Oamenii reactioneaza diferit la Cannabis pe motiv ca oamenii au ei insisi diferite vibratii energetice.  Cand o persoana cu o vibratie unica imparte spatiul cu planta, cele doua entitati trebuie sa-si acordeze frecventele, altfel nu pot imparti acelasi spatiu. In traditiile shamanice, astfel de plante erau privite drept gardieni ai altor dimensiuni sau pastratori ai cheilor catre alte lumi.  Acest acordaj intre utilizator si planta era denumita si ‘imprietenire’ sau ‘fuziune’. Este nevoie sa te imprietenesti cu planta pentru ca ea sa iti permita sa treci dincolo. Acest efect de rezonanta este puternic amplificat cand planta este ingerata, determinand o cascada de reactii fiziologice, in special inhibarea anumitor neurotransmitatori, oprind creierul din a functiona la intregul potential. Acest fapt poate fi de folos pentru multi care sunt constant bombardati de propriile ganduri de rezistenta.

     Creierul uman este simultan un transmitator si un receptor de informatie, avand rolul de a crea iluzia unei realitati 3D statice, iar cand acest dispozitiv este inhibat, iluzia realitatii incepe sa se dezmembreze iar persoana poate percepe prin diferite simturi, celelalte dimensiuni. De asemenea mai poate aparea posibilitatea ca persoana sa perceapa adevarata natura a fiintei sale, fara limitele conceptuale ale ego-ului.

Oamenii pot avea campul vibrational mai inalt sau mai scazut decat planta. Atunci cand campul vibrational al persoanei este mai jos decat al plantei, in momentul fuziunii persoana se va simti mai bine. Insa atunci cand vibratia campului unei persoane este mai inalta decat a plantei, cel mai probabil va fi ca in urma fuziunii persoana sa sufere o diminuare a intensitatii vibrationale, alaturi de stari neplacute si alte efecte secundare.images

     Planta cannabis este in stransa legatura si reactioneaza la intentia persoanei. Are abilitatea de a amplifica marile adevaruri universale precum faptul ca intentia directioneaza energia si creeaza realitatea. Daca nu este exprimata o intentie inainte de a intra in experienta cu planta, ceea ce va iesi la iveala vor fi intentiile subconstientului, iar daca subconstientul ascunde frici sau limitari, atunci acestea vor iesi la suprafata, dand nastere unei experiente extrem de neplacute, chiar terifiante.

     Cel mai important beneficiu adus de planta este acela ca ajuta oamenii sa elibereze rezistenta, fiind probabil cea mai puternica substanta psihotropa in acest sens. Decupleaza functia creierului de a se concentra pe ganduri ceea ce permite corpului sa elibereze stresul. Acesta este si motivul pentru care planta este foarte utila in cazurile medicale de reducere a stresului si a durerii. Durerea este un simptom al rezistentei. Eliberand rezistenta, o persoana se simte libera de a fi cu adevarat ea insasi, fara limitari si inhibitii, acesta fiind motivul principal pentru care experiente psiho-spirituale profunde au fost raportate adesea. Tot acesta este motivul pentru care planta este utilizata si in scop recreational. Exista insa riscul ca o persoana care incearca sa elibereze rezistenta utilizand planta, sa devina dependenta de aceasta metoda, crezand in mod eronat ca au nevoie de planta pentru a se elibera.

Cannabis-ul are abilitatea de a ajuta persoana sa perceapa alte planuri ale existentei, insa nu poate fi de un folos real in a ajuta pe cineva sa acceseze acele planuri in mod organic, natural. De aceea, planta are un foarte mic aport in practicile spirituale, nefiind recomandata. Atunci cand este utilizata adesea pentru accesarea diferitelor dimensiuni ale Universului, devine singura varianta disponibila persoanei, blocand astfel evolutia organica si aducand treptat o stare de neputinta, de lipsa a puterii personale, devenind pe buna dreptate ‘un drog’, o religie, singura portita catre evolutia spirituala.

Cannabis este cu siguranta o substanta ce provoaca dependenta. Iar prin dependenta se poate intelege starea de a fi conditionat de un catalizator extern pentru a induce o anumita stare, traire, la nivel interior. Cand cineva simte ca are nevoie de planta pentru a accesa stari superioare,  stari spirituale elevate, atunci cu siguranta acolo exista dependenta.

Stresul si rezistenta se manifesta cu un motiv foarte bine intemeiat. Si anume, sa ne deserveasca drept indicatori pe drumul propriei evolutii. Sa ne invete despre noi insine si sa ne ghideze pe directia propriei expansiuni. Cand rezistenta se manifesta la un momendat in constiinta cuiva, atunci cu siguranta acolo exista unele aspecte ce trebuie analizate si modificate, sau dorinte ce trebuie manifestate.  Daca persoana va incerca sa depaseasca  acea stare folosind cannabis, ceea ce va face in realitate va fi sa amane ocazia de a analiza si a modifica acel aspect nerezolvat, neinteles. Iar cand efectul plantei va disparea, atunci persoana se va fi intors unde era inainte, fara sa imbunatateasca ceva, fara sa capete intelegerea sau sa produca o transformare de durata.

Odata cu diminuarea nivelului rezistentei, se va diminua si dorinta, iar odata cu diminuarea  nivelului dorintei,  reactia fizica a acestui fenomen va fi diminuarea nivelului de dopamina eliberata de creier. Dopamina este responsabila de nivelul de motivatie al individului, asa ca, consumul de cannabis va atrage dupa sine invariabil, diminuarea nivelului motivational, individul devenind astfel apatic.

Mai degraba este recomandata modificarea conditiilor existente in viata individului care il determina sa incerce sa elibereze tensiunea prin consumul de cannabis.

Pe de alta parte, atunci cand oamenii sufera de dureri cronice cauzate de anumite boli, aceste dureri sunt un obstacol in calea gandirii pozitive, clare si creative, ei nefiind in stare sa se bucure de starea de bine.  In aceste situatii, cannabis-ul este cea mai potrivita cale pentru a-i ajuta sa elibereze rezistenta cauzata de durere, sa isi distraga atentia de la starea vibrationala joasa in care se afla, suficient de mult timp pentru a isi rezolva problema si pentru a reveni in starea de echilibru.  Insa cannabis-ul nu trebuie privit ca o alternativa de lunga durata in cazul rezistentei. Este recomandata descoperirea radacinii problemei si eradicarea acesteia daca ne dorim o rezolvare reala, pe termen lung.

Legat de disputa legalizarii acestei plante, exista numeroase argumente pro si contra acestui fapt. Insa cu siguranta, a considera ceva ilegal face a acel lucru sa fie mai intens utilizat decat daca ar fi considerat legal. Adevarul este ca oamenii nu sunt asa dependenti de substante cat sunt dependenti de libertate. Statutul de ‘ilegal’ da posibilitatea individului de a-si exersa liberul arbitru, de a incalca regulile, de a se simti mai liber, iar acest fapt devine o dependenta in sine. Plus ca prohibitia nu a adus niciodata ceva bun, punand in primejdie vietile atat ale consumatorilor cat si a distribuitorilor.

Pe langa aceasta, guvernul nu ar trebui sa-si asume libertatea de a decide ce este bine sau rau pentru individ, demonstrand in mod repetat inabilitatea de a lua decizii in favoarea cetatenilor, un exemplu evident fiind razboaiele extrem de stupide avand motive total nejustificate.

Un fapt in plus este acela ca, prin legalizare, fenomenul traficului ar scadea considerabil, astfel fluxul financiar care alimenteaza retelele criminale ar fi directionat inspre nevoile publice, oferindu-se totodata posibilitatea celor care sufera, sa fie vindecati.

Cannabis-ul ar trebui privit ca ceea ce este in realitate. Un instrument si doar atat, in nici un caz necesar dezvoltarii personale sau evolutiei spirituale. Poate amplifica experientele psiho-spirituale insa nu trebuie sub nici o forma permis ca acest instrument sa devina un inlocuitor al experientei organice, naturale de crestere al nivelului personal de constientizare.”

 

 

Extras, tradus si editat de Manolescu Francisc

 

conexiuni:   http://tealswan.com/