Mioterapia este o tehnică manuală blândă, cu numeroase indicaţii terapeutice. Se stabileşte mai întâi ce muşchi trebuie trataţi.  Mioterapeutul actioneaza asupra punctelor de tensiune musculara timp de cateva secunde cu ajutorul degetelor, genunchilor si coatelor. la-digitopresion-y-tu-salud

Ulterior terapeutul va aşeza cu blândeţe capul pacientului într-o anumită poziţie care permite eliminarea pe cale reflexă dirijată a vechiului spasm muscular. Atitudinea pacientului este pasivă. Nu este vorba aici de mişcări active, ci numai de manevre blânde, fără a forţa cu nimic, fără a pune capul în vreo poziţie nefirească, mişcările fiind doar cele pe care în mod normal le efectuăm cu capul. Vechiul spasm muscular va fi astfel eliminat, cauza iniţială a migrenei încetează, iar bolnavul nu va mai face crize.

Dupa masaj, pacientii executa exercitii fizice, care sa mentina muschii in forma. Mioterapia este o metoda prin care se elibereaza endorfinele – “analgezicele” naturale ale organismului.

  • Efecte: Recomandat in dureri acute si cronice, pentru imbunatatirea echilibrului dintre sistemul nervos si cel muscular si pentru buna functionare a articulatiilor si muschilor.

Aceste beneficii au fost demonstrate statistic prin contribuţia a zeci de medici. Astfel, din 44 de pacienţi trataţi prin câteva şedinţe de mioterapie şi reevaluaţi în medie după 10 luni de la terminarea tratamentului, 73% nu mai avuseseră nicio criză şi aproape toți ceilalți constataseră o scădere netă a numărului acestora. Procente asemănătoare au fost obținute şi printr-un al doilea studiu, mai vast, care a inclus 155 de pacienţi.