Psihedelicele precum “Ciupercile magice” si LSD si mescalina, nu numai ca nu afecteaza sanatatea mintala ci mai degraba o imbunatatesc, declara cercetatorii departamentului de neurostiinte ai Universitatii de Stiinte si Tehnologie din Trondheim, Norvegia.

Se pare ca psilocibina din “ciupercile magice” are capacitatea de a “sterge” frica si conditionarile provocate de aceasta, ceea ce ar insemna o modalitate de tratament cu randament extraordinar in cazurile de Sindrom Post-Traumatic de care sufera foarte multe persoane.

Teri S. Krebs si Pål-Ørjan Johansen, cercetatorii norvegieni in discutie, sustin ca “plantele psihedelice au fost folosite cu scopul de a celebra viata si de a vindeca bolile de prea multa vreme pentru a nu lua in seama acest fenomen. ”  Ei considera ca LSD, psilocibina si mescalina sunt foarte putin nocive organismului, spre deosebire de alcool, tutun sau alte droguri cu potential recreativ.  Multi dintre participantii la studiile lor au declarat ca utilizeaza plantele psihedelice de peste 30 de ani, iar analizele minutioase arata ca starea de sanatate mentala pe termen lung a beneficiat de crestere si stabilitate, functiile cognitive s-au elevat, subiectii capatand o viziune extinsa si multidimensionala a realitatii si a vietii in general.

Desi la nivel global inca persista miturile sinuciderilor si psihozelor cauzate de aceste substante, mituri specifice anilor ’60 cand abuzul si traficul luasera amploare, recentele studii clinice incheiate cu succes au facut ca opinia publica sa-si schimbe pozitia fata de psihedelice in ultimii ani.

In ritm lent dar sigur, oamenii descopera ca in spatele fricii generale fata de substantele psihedelice exista un imens potential de vindecare ce ar putea accelera evolutia omenirii conducandu-ne rasa catre un nou nivel de intelegere planetara si universala.