Acum putin timp, Jean Francois Painchaud era un grafician oarecare – lucrând pentru show-ul Wild Kratts de la PBS Kids ziua, şi făcând GIF-uri cu conţinut sexual explicit, noaptea. Nici nu s-ar fi gândit el, stând în faţa calculatorului la 10 dimineaţa lunea trecută, că lucrurile aveau să se schimbe radical.
Jean Francois îşi posta arta erotică pe reţelele de socializare cu semnătura Phazed de doi ani, însa fără să ajungă undeva cu adevărat. Dar în ziua aceea Facebook a decis să-i interzică mai multe ilustraţii deodată; Brusc conturile lui de pe reţelele de socializare au primit 45.000 de noi abonaţi. Jean Francois începea în sfârşit să înflorească.tumblr_nx57vhjNKJ1tqtfrjo1_1280
M-am îndrăgostit de arta lui de prima dată de când am văzut-o şi am selecţionat unele dintre lucrările mele favorite pentru această postare, împreună cu un interviu care a apărut iniţial pe VICE Colombia. Asiguraţi-vă că vă abonaţi pe Twitter, Instagram, Tumblr şi Facebook. Pentru un preţ mai mult decât rezonabil Phazed poate face un GIF special pentru tine, persoana iubită sau animalul tău de companie.

Poţi lua contactul cu el aici : (http://superphazed.tumblr.com/).
Lucrările sale au devenit virale după ce au fost interzise de Facebook.

Cumva ţi-a făcut Facebook din neatenţie o favoare?
Într-un fel, da. La puţin timp după ce am început să-mi postez arta online, am observat că sunt oameni care sunt foarte sensibili când vine vorba de corpul femeii. Unii sunt foarte deranjaţi când văd un sfârc. Oricât mi-aş cenzură lucrările, tot sunt raportat. E ridicol.
Deci, de fiecare dată când îmi elimină arta sau mă cenzurează, o iau foarte în serios, sperând că în timp vom fi capabili să schimbăm cultură asta a cenzurării neîncetate. Acesta e principalul lucru pe care l-am învăţat practicând Judo – să folosesc orice lucru cu care oamenii mă atacă, împotriva lor.
Cum ai început să lucrezi cu GIF-uri?
Am studiat dezvoltare de jocuri pentru un an, apoi animaţie pentru încă un an şi pe urmă artă conceptuală pentru  încă un an. tumblr_nzm6598Ppq1tqtfrjo1_1280 Nu am luat niciodată aceste diplome – voiam să învăţ cât de  mult posibil,  ceea ce se întâmplă de obicei în primul an. Într-o zi am  accesat un  videoclip la întâmplare de pe Youtube, care îţi arăta cum să  faci animaţii  în Photoshop. Am simţit că mi-ar plăcea să încerc şi am  realizat de-ndată  că e foarte distractiv şi că pe de-aspura dă multă viaţă  desenelor.
Cum ţi-au influenţat ciupercile munca?
Ciupercile nu numai că m-au ajutat să-mi dezvolt arta; mi-au schimbat    intreaga viaţă. Ciupercile m-au ajutat să trec peste depresie, nesiguranţă  şi anxietate. Majoritatea anxietăţii venea din experienţele negative cu    tatăl meu şi din faptul că am fost agresat în şcoală.
Înainte să găsesc ciupercile, făceam artă pentru a-mi îmbunătăţi  abilităţile.  Era ca şi cum încercăm să mă impresionez pe mine sau să fac  pe  grozavul. Dar ce sens are să-ţi ascuţi uneltele dacă nu vei face  niciodată  nimic pe cont propriu?
Sexul şi psihedelicele par să fie subiectele tale principale. Care e conexiunea dintre cele două, pentru tine?
Sexul şi psihedelicele au fost experienţe foarte frumoase şi însufleţitoare în viaţa mea – asta e conexiunea. Simt că şi psihedelicele şi sexul te pot ajută să-ţi transcenzi ego-ul şi să te conectezi la o stare mai pură a fiinţei – a trăitului în prezent

 

Extras, tradus si editat de Manolescu Francisc