Timp de mai bine de 10 ani, în cadrul Universității Compultense din Madrid, Spania, Dr. Christina Sanchez a studiază efectele anti-tumorale ale THC-ului, principalului compus psihoactiv din planta cunoscută sub numele de canabis. Aceasta explică exact cum THC-ul distruge celulele cancerigene în totalitate – fără efecte adverse asupra celulelor sănătoase.

cannabis-oil
Dr. Christina Sanchez nu este singura interesata de acest subiect. Munca ei aduce completări studiilor conduse de oameni de știință precum Dr. Wai Liu, medic oncolog la Universitatea St. Georges Medical School din Londra. Cercetările lui Liu arată cum THC-ul are o puternică activitate anti-cancerigenă, și poate influența în mod semnificativ căile care permit celulelor cancerigene să crească. Liu subliniază faptul că, în momentul de față, companiile farmaceutice cheltuie miliarde pe medicamente care au exact aceleași efecte, în timp ce planta canabis o face în mod natural.
În video-ul următor, Dr. Sanchez explică exact cum THC-ul distruge celulele canceroase prin activarea receptorilor canabinoizi proprii corpului uman, creând endocanabinoizi. Mai mult decât atât, aceasta se întâmplă fără efecte psihoactive.
“Sunt destul de multe tipuri de cancer care ar trebui să răspundă bine la acești “agenți ai canabisului. “, spune Liu. “Dacă ne uităm la o companie farmaceutică ce a cheltuit miliarde de lire în încercarea de a izola aceste căi, canabis-ul face exact același lucru – sau, mai precis, anumiți compuși ai plantei fac exact același lucru – deci dispunem în mod natural de un remediu ce are acelasi principiu de funcționare ca si medicamentele extrem de scumpe care se “descoperă” in prezent. ”
Ne aflăm într-un moment important în care guvernele încep sa legalizeze, rând pe rând, marijuana medicinală, iar asupra Guvernului Federal se fac presiuni pentru a scoate canabis-ul de pe lista “drogurilor ilegale” – o definiție învechită și eronată a unei plante care se presupune ca “nu are valoare medicală”, chiar dacă planta este puternic brevetată. Războiul împotriva plantei continuă, în ciuda numeroaselor proprietăți curative.
Brevetul nr. 6,630,507, de exemplu, conform căruia “canabinoizii sunt antioxidanți si neuroprotectori” ar putea constitui una dintre cauzele luptei pentru declasificarea unei plante de valoare.

enhanced-13047-1415743148-8
Trei oameni de știință din cadrul Departamentului de Sănătate și Științe Umane, în rezumatul studiilor efectuate ce au însoțit cererea de brevet, au declarat următoarele: “S-a descoperit cum canabinoizii au, printre altele, rol de neuroprotectori: de exemplu pentru a proteja împotriva leziunilor nervoase survenite unor atacuri ischemice – accident vascular cerebral sau traumatisme, sau în tratamentul bolilor neurologice, cum ar fi boala Alzheimer, boala Parkinson și demența HIV”. Cu siguranță au știut că ar putea trata, de asemenea, și cancerul…
În textele hinduse, Canabis a fost cunoscută sub numele de “iarba sacră”. Ea a fost, de asemenea, folosită și în medicina tradițională chineză timp de mai multe secole. Canabisul poate înlocui medicamente toxice și poate reduce, în mod considerabil durerea. Studiile efectuate de Dr. Sanchez vin în sprijinul unei înțelegeri vechi de sute de ani a efectelor benefice pe care le are această plantă extraordinară.

 

 

Extras, tradus si editat de Manolescu Francisc