Statisticile sunt cutremuratoare in ceea ce priveste numarul de sinucideri in randul veteranilor de razboi. Cel putin 22 persoane comit suicid zilnic din cauza durerilor fizice si a traumelor psihologice de neindurat. Multi dintre veterani sufera de Sindrom de Stras Posttraumatic ce includ cosmaruri, amintiri zguduitoare, anxietate severa si probleme cu somnul. Aceasta afectiune joaca un rol important in activarea tendintei de sinucidere si din ce in ce mai multe persoane isi cauta salvarea in terapiile cu MDMA si Cannabis. Desi ambele sunt interzise, studiile si experientele anterioare demonstreaza aportul benefic pe care acestea l-ar putea aduce in tratamente.

moving-forward-to-allow-medical-cannabis-for-ptsd-for-vets

In Statele Unite insa, FDA (Food and Drug Administration) a aprobat studiul in context terapeutic al MDMA-ului, studiu sponsorizat de organizatia non-profit MAPS. Rezultatele pozitive nu au intarziat sa apara, participantii la experiment aratand imbunatatiri semnificative a starii de sanatate.

In schimb, Guvernul tine in ilegalitate cercetarile medicale pentru Cannabis, desi o multime de oameni aflati in suferinta fac publice beneficiile pe care aceasta planta le-a adus sanatatii lor cu riscul de a-si pierde ajutorul social din partea Statului.  In ciuda acestui pericol, cativa veterani curajosi povestesc cu sinceritate despre experientele lor cu substantele interzise.

    Iata cateva dintre acestea experiente :

  1. Perry Parks – veteran al razboiului din Vietnam, initiator al unei miscari nationale pro-cannabis. Pana sa descopere remediul natural, folosea fara succes zeci de tipuri de medicamente prescrise de medici. Scopul lui este acela de a educa oamenii despre beneficiile aduse de Cannabis.

“ Cateodata trebuie sa mergi impotriva valului,” spune el. “ Ca un bun crestin, i-am marturisit preotului meu adevarul despre Cannabis. Nu este pacat daca nu stii, insa daca faptele sunt clare si adevaraul este atat de simplu de recunoscut, este cel mai mare pacat sa ramai ignorant.”

 

  1. Casey Robinson- din Santa Cruz, parte din corpul de Marina, cu 3 misiuni in Iraq la activ. Fiind ranit in timpul misiunii, a fost retras din cadrul militar, fiind supus unui tratament din partea Centrului Veteranilor, tratament ce avea sa il transforme intr-un zombie.image_research_ptsd Intre timp, luand parte la un program sportiv destinat veteranilor, a aflat de la alti fosti colegi despre faptul ca acestia foloseau Cannabis in loc de pastilele prescrise de medici. A inceput si el sa foloseasca tratamentul cu planta iar durerile si depresia au disparut in scurt timp.

“Cannabis este o buna alternativa pentru medicamentele prescrise veteranilor din toata lumea. Nu vreau sa mai urmez tratamentul prescris de Centrul Veteranilor, m-am saturat de toate pastilele alea care ma innebunesc. Cannabis-ul m-a eliberat.”

  1. James Proctor – fost medic militar, participant la razboiul din Afghanistan, povesteste despre experienta sa cu MDMA. James a incercat toate variantele oferite de Departamentul Apararii, a luat medicamente, a urmat un program de consiliere psihologica, si-a cumparat chiar si un catel, insa imbunatatirile erau nesemnificative. In cele din urma, s-a inscris intr-un program sponsorizat de cei de la MAPS ce presupunea terapie asistata cu MDMA, despre care James spune ca a fost “cel mai bun tratament incercat vreodata” pentru Sindromul Posttraumatic.

“As putea sa imi descriu starea ca atunci cand esti intr-o pestera, incerci sa iesi, insa nu ai nici un pic de lumina. Ma loveam de pereti, ma impiedicam de pietre si mi se parea ca sunt din ce in ce mai ratacit. Insa sesiunile cu MDMA au fost salvarea ce o cautam, ca si cum terapeutul era ghidul salvator iar MDMA era lanterna. As fi fost pierdut fara acest tratament. Acum pot din nou sa simt. Pot sa iubesc. M-a ajutat enorm….nu pot descrie in cuvinte.”

  1. Tony Macie – veteran al razboiului din Iraq, se chinuia de ani intregi sa se readapteze vietii civile. Suferea de acelasi Sindrom Posttraumatic. Dupa o serie de incercari de a rezolva problema prin metodele conventionale, Tony a incercat o serie de terapii asistate cu MDMA, intr-un context ilegal, riscandu-si libertatea .

“A fost o schimbare totala a vietii mele. Imi doresc ca toti veteranii sa poata beneficia de acest medicament.”

  1. Augustine Stanley – veteran ce a lansat campania “Libertatea de a alege”, program ce presupune colaborarea cu oameni ai legii, medici, cercetatori care recunosc beneficiile Cannabisului in tratamentul Sindromului Posttraumatic, ca alternativa pentru celelalte tipuri de medicatii utilizate momentan.marijuana-measured- Stanley si-a pierdut locul de munca pentru ca facea parte din programul de tratament cu Cannabis in New Mexico (unul dintre statele care permite tratamentul cu Cannabis), insa, in ciuda acestui fapt, a ramas in continuare in program datorita starii de sanatate imbunatatita.

“Cannabisul mi-a oferit sansa sa ma trezesc din nou dimineata si sa-mi traiesc viata cu bucurie, spre deosebire de perioada cand luam toate acele medicamente care ma faceau sa ma simt un zombie.”

 

Sursa: www.reset.me